Lichtplan slaapkamer

  • Lichtplan + installatie
  • Gratis parkeren
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Winkel / showroom
  • Familiebedrijf

De ideale sfeer in uw slaapkamer met een lichtplan

Door het maken van een lichtplan voor uw slaapkamer creëert u de ideale sfeer voor deze ruimte. Daarnaast heeft u ook voldoende functioneel licht nodig. U start bij het maken van een lichtplan voor uw slaapkamer met het maken van een plattegrond. Teken uw slaapkamer en de meubels die erin staan. Geef vervolgens aan waar in de ruimte u verlichting wil aanbrengen. Zo maakt u een duidelijk overzicht van het aantal lichtpunten, de plek en de functie van de verlichting. Denk hierbij na over de basisverlichting, de functionele verlichting en de sfeerverlichting. U leest er hieronder meer over. Heeft u hulp nodig? Of wilt u een lichtplan voor uw slaapkamer laten maken? Kom dan naar Het Lichtpunt voor een persoonlijk lichtplan.

Lichtplan slaapkamer

Basisverlichting

Start bij het maken van het lichtplan voor uw slaapkamer altijd met de basisverlichting. Meestal gaat het om één centraal lichtpunt dat uw kamer goed verlicht. Zorg ervoor dat u deze lamp makkelijk kunt aan- of uitschakelen met het lichtknopje bij de deur en eventueel ook vanuit uw bed. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plafonnière of een lampenkap. Een lampenkap kunt u bij Het Lichtpunt trouwens op maat laten maken. Zo heeft u een unieke lamp voor uw slaapkamer. Met dimbare basisverlichting zorgt u ‘s avonds voor een gezellige sfeer en kunt u heerlijk ontspannen.

Functionele verlichting

De volgende stap bij het maken van uw lichtplan is de keuze voor functionele verlichting. Met een goed lichtpunt naast uw bed, kunt u op een prettige manier ‘s avonds een boek lezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nachtlampje of een wandlamp, met een leesarm aan de muur. Meer voorbeelden van functionele verlichting zijn lampen die u ‘s ochtends bij het aankleden en opmaken kunt gebruiken. Kies dan bijvoorbeeld voor richtbare, heldere spots of wandverlichting bij uw kledingkast of gebruik een LED-strip.

Sfeerverlichting

Het is vooral belangrijk dat een slaapkamer rust en ontspanning biedt. Vergeet daarom de sfeerverlichting in het lichtplan van uw slaapkamer niet. Sfeerverlichting moet vooral gezelligheid en warmte toevoegen. Sfeerlicht creëert u door dimbare verlichting, een gezellige tafellamp of vloerlamp. LED-strips, die u bijvoorbeeld achter een spiegel plaatst, zorgen voor aangenaam indirect licht. Met de juiste kleur licht komt u volledig tot rust in uw sfeervolle slaapkamer.

Lichtplan voor uw slaapkamer bij Het Lichtpunt

Bij Het Lichtpunt hebben we een ruim assortiment. U zult hier de verlichting van uw keuze ongetwijfeld vinden. Wanneer u wil weten hoeveel lampen u nodig heeft voor uw slaapkamer, kijk dan naar de oppervlakte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de kleur van de muren en de mogelijkheden voor inbouwverlichting. Wilt u weten of u aan alles gedacht heeft bij uw lichtplan? Of wilt u een lichtplan voor uw slaapkamer laten maken? De deskundige medewerkers van Het Lichtpunt helpen u graag. Kom naar onze showroom en profiteer van de volgende voordelen:

  • Complete verzorging: lichtplan én installatie
  • Gratis parkeren
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lampenwinkel met een eigen showroom
  • Persoonlijke service die past bij een familiebedrijf
  • Lampenwinkel Mijdrecht
  • vloerlamp woonkamer

Contact opnemen voor een lichtplan voor uw slaapkamer

Kunt u de vakkundige blik van een verlichtingsexpert gebruiken? De verlichtingsadviseurs van Het Lichtpunt hebben veel ervaring in het creëren van de juiste sfeer in een slaapkamer door middel van verlichting. Wij adviseren u graag over uw verlichting, maken met u een lichtplan voor uw slaapkamer en monteren de verlichting ter plaatse. U bereikt onze lampenwinkel telefonisch op 020 659 3308, per e-mail via info@hetlichtpunt.com of via het contactformulier op onze website. Of kom langs in de showroom van onze lampenwinkel in Badhoevedorp!