Lichtplan badkamer

  • Lichtplan + installatie
  • Gratis parkeren
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Winkel / showroom
  • Familiebedrijf

Het belang van een lichtplan voor uw badkamer

Het maken van een lichtplan voor uw badkamer is heel belangrijk. Wanneer u zich klaarmaakt om aan de dag te beginnen, wilt u goed zien wat u aan het doen bent. En wanneer u ‘s avonds na een lange dag lekker wil ontspannen, is het heerlijk wanneer het licht in uw badkamer bijdraagt aan de juiste sfeer. Een lichtplan maakt u door een plattegrond van de ruimte te maken en aan te geven waar u de verlichting wil aanbrengen. Zo maakt u een duidelijk overzicht, waar niet alleen de plek van de verlichting is te zien, maar ook het aantal lichtpunten en de functie ervan gelijk duidelijk wordt. Het Lichtpunt heeft ruime ervaring in het maken van een lichtplan voor een badkamer en helpt u er graag bij. Hieronder leest u alvast meer over diverse soorten verlichting. Kom gerust naar onze showroom als u graag persoonlijk advies wilt.

Lichtplan badkamer

Basisverlichting

Het aantal lampen dat u nodig heeft in uw badkamer, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de oppervlakte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de kleur van de muren en de mogelijkheid tot inbouwverlichting. De basisverlichting is erg belangrijk in het lichtplan van uw badkamer. Zoals de naam al aangeeft, is het een algemene verlichting waarmee u de hele ruimte goed verlicht. De basisverlichting wordt vaak als eerst ingeschakeld wanneer u de badkamer binnenloopt. Het gaat hierbij vaak om een plafondlamp of spotjes. Bij het maken van een lichtplan voor uw badkamer is het dus verstandig om te beginnen met de basisverlichting.

Functionele verlichting

Bij de volgende stap in het maken van uw lichtplan voor uw badkamer denkt u na over de functionele verlichting. Deze soort verlichting straalt gericht licht uit op plaatsen waar extra licht nodig is, zoals bij de spiegel of in de douche. Functionele verlichting zorgt ervoor dat u extra goed kunt zien, wat handig is tijdens het scheren of opmaken. Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld spots of wandlampen. Wanneer u uw spiegel wil verlichten, is het het mooist wanneer u links, rechts en boven de spiegel licht aanbrengt. Een wandlamp zorgt ervoor dat u niet in uw eigen schaduw staat. U kunt natuurlijk ook kiezen voor kantelbare spots boven de spiegel, zodat u zelf kunt kiezen waar u het licht op wil richten.

Advies op maat

Het Lichtpunt verzorgt advies op maat. Wanneer u een lichtplan laat maken, houden we rekening met al uw wensen. De functie van de ruimtes, de sfeer en uitstraling van het licht en het uiterlijk van uw lampen en armaturen. Via dochteronderneming De Lampenkapfabriek kunnen we zelfs zeer persoonlijke en unieke lampenkappen voor u maken. Uiteraard houden we bij het opstellen van het advies op maat rekening met de kosten die het lichtplan met zich meebrengt. Onze medewerkers kunnen u meer vertellen over de kosten die uw persoonlijke lichtplan met zich meebrengt.

Sfeerverlichting

In het lichtplan voor uw badkamer is sfeerverlichting vanzelfsprekend een belangrijke toevoeging, zodat u na een drukke dag heerlijk kunt ontspannen. Indirect licht is dan het fijnst. Denk hierbij aan LED-strips of dimbare LED-spots. LED-licht is heel duurzaam. Kiest u voor dit licht, dan kiest u voor een energiezuinige oplossing die lang meegaat. Bovendien is LED-licht te verkrijgen in verschillende kleurtemperaturen en lichtsterktes. Zo creëert u de ideale sfeer in uw badkamer. Vergeet dus vooral niet sfeerverlichting in het lichtplan voor uw badkamer op te nemen.

Contact opnemen voor het lichtplan van uw badkamer

Kunt u de vakkundige blik van een verlichtingsexpert gebruiken? De verlichtingsadviseurs van Het Lichtpunt hebben veel ervaring in het creëren van de juiste sfeer in badkamers door middel van verlichting. Wij adviseren u graag over uw verlichting, maken met u een lichtplan voor uw badkamer en monteren de verlichting ter plaatse. U bereikt onze lampenwinkel telefonisch op 020 659 3308, per e-mail via info@hetlichtpunt.com of via het contactformulier op onze website. Of kom langs in de showroom van onze lampenwinkel in Badhoevedorp!