Lichtplannen

De juiste verlichting

De verlichting op de juiste plek

Bij het inrichten van je huis denk je meteen aan verf, behang, vloeren en meubels. Iets waar veel mensen later pas bij stil staan, is de verlichting in huis. Vaak wordt de toegevoegde waarde van verlichting over het hoofd gezien en dat is jammer! Verlichting bepaalt functionaliteit, sfeer en uitstraling en het is dan ook belangrijk om er goed over na te denken hoe en waarmee je je huis wilt verlichten. Wil je optimaal omgaan met verlichting, maak dan een lichtplan!

In een lichtplan werk je de opzet van de verlichting in jouw huis uit: een lichtplan brengt je ideeën tot leven. Zo krijg je een goed beeld welke uitwerking jouw ideeën hebben op je interieur. Ook kun je, als je dit lichtplan vóór een eventuele (ver)bouw maakt, voorkomen dat je met aansluitpunten zit die je niet kunt gebruiken en dat je aansluitpunten mist, waar je ze graag had willen hebben.

Lampenwinkel Haarlem

Om een lichtplan voor een bepaalde ruimte te maken is het belangrijk om goed na te denken over de functie van de ruimte. Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Voor slapen, koken, relaxen, werken, douchen of badderen, televisie kijken, of lezen? Welke sfeer moet de ruimte uitstralen? Wie gaat van deze ruimte gebruik maken? Waar wil je wat doen? Welk licht heb je daarbij nodig? Er is een aantal basisprincipes wat betreft verlichting waarbij Het Lichtpunt je kan advieseren.

Heeft u behoefte aan de vakkundige blik van een verlichtingsexpert?

De verlichtingsadviseurs van Het Lichtpunt hebben veel ervaring in het creëren van de juiste sfeer in een ruimte door middel van verlichting. Wij adviseren u graag. Kom langs in onze showroom in Badhoevedorp!